De ezelstal

De ezelstal

Vlak bij het station van Aarschot staat een ezelstal met 9 verschillende, leuke ezels. In deze stal maken wij graag plaats voor enkele kinderen en jongeren die het moeilijk hebben. We hebben een formule time-out (maximaal 2 weken, geen overnachting) en een formule alternatieve dagbesteding.

Voor wie? 

Je kan bij ons terecht als het voor een korte periode niet lukt om naar school te gaan of je een dag per week een dag-invulling zoekt (tijdelijk of voor langere tijd). Belangrijke voorwaarde is dat jij graag iets wil doen in onze ezelstal. Leeftijd speelt geen rol.

Wat? 

We bekijken samen met jou wat jij het liefst wil doen met onze ezels of in en rond onze stal. Enkele mogelijkheden zijn: helpen met de verzorging van de dieren, stallen en terrein helpen onderhouden, kleine projecten uitvoeren (stallen schilderen, elektriciteit vervangen, een eigen voorgestelde project,..), ezels trainen, op staptocht met een ezel, koken,… Als jij dat wil, kunnen we ook samen met behulp van de ezels werken rond een vraag of probleem waar je mee worstelt.

Wanneer? 

Tijdens de schooldagen tussen 8u30 en 16u, woensdag tot 12u. Je kan komen voor een halve of hele dag. Er is geen minimum of maximum aantal dagen. We vertrekken vanuit jouw concrete vraag.  Als je ons vertelt wat die vraag is, bekijken we of en wanneer we plaats hebben.

Waar? 

Onze locatie is Ezelstal Demerhof, Steenweg Op Sint-Joris-Winge 29, 3200 Aarschot. Dit is 5min wandelen van het station van Aarschot. www.ezelstaldemerhof.be

! Belangrijk: te bereiken via parking rijschool De Demer

Gang van zaken 

Als je interesse hebt in één van onze trajecten, kan je contact met ons opnemen (zie menu ‘Contact/Aanvraag begeleiding’). Nadien maken we kennis met elkaar en elkaars verwachtingen tijdens een kennismaking ter plaatse. Hier wordt een van jouw verantwoordelijken (ouder, opvoeder of begeleider) bij betrokken. Als iedereen akkoord is, starten we de begeleiding op Ezelstal Demerhof. Na afloop zitten we samen met jouw verantwoordelijke om te bespreken hoe jij en wij jouw komst hebben ervaren.